Platbodem Vrouwe Fortuna

Platbodem Vrouwe Fortuna

De Vollenhovense Bol “Vrouwe Fortuna” is een prachtige witte platbodem van 8.10m uit 1996! Uiteraard naar ontwerp van Gipon en ook gebouwd in Deil. Een rasechte Vollenhovense Bol, alleen de inrichting is iets anders:

In de kajuit is de kombuis aan stuurboord geplaatst, waardoor er aan bakboord veel ruimte ontstaat. Hier is de U-vormige zithoek gemaakt, waarvan het tafelblad naar beneden gedraaid kan worden zodat ook hier een tweepersoons kooi ontstaat. Een indeling die het schip heeft is zeer geschikt voor een gezin met (kleine) kinderen.

In de standaard voorkooi  is er de tweepersoonskooi aan bakboord en een enkele kooi aan stuurboord. D.m.v. een vulstuk is deze ruimte eenvoudig om te bouwen tot een grote kooi van ca. 250cm x 200cm. Dwars voorin zit nog de ‘zeilkooi’, hier is een zeer geschikte en leuke slaapplaats voor een kind. 

De ‘Vrouwe Fortuna’ is zeer compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. Het zeilschip heeft onlangs een nieuwe Craftsman 27pk scheepsdieselmotor gekregen!

Ze is een erg goede zeiler, ligt heerlijk op het roer en kan (voor een platbodem) zeer hoog aan de wind.

Kortom: een zeer geschikte platbodem voor zeilvakanties met gezinnen op de Friese meren of op Waddenzee! 

Uitrusting

Aan dek

In de kuip(banken)

Scheepszaken

In de kajuit

Zeilplan

Meer over deze platbodem

Op het schip zit ook een plankje waarmee je de losse kompaspaal in de kuip in een handomdraai veranderd in een ontbijttafeltje.Het is een genot om met zo’n platbodem onderweg te zijn. 

De Vrouwe Fortuna is ontworpen door Gipon en gebouwd door van Rijnsoever, de opvolger van Kooijman en de Vries onder bouwnummer 908. Ze meet 8.10m en heeft een diepgang van ca. 70 cm. Deze Vollenhovense Bol biedt voldoende ruimte voor 4 tot 5 personen. In de kajuit heeft u een stahoogte van ruim 1.80m en onder het schuifluik ruim 1.90m.

Wilt u meer informatie over de zeilgebieden en de werkwijze? Klik hier voor vaartips en hoe het huren van een platbodem bij ons in zijn werk gaat. 

Boek deze platbodem vanaf € 520,- per weekend

Ben je er nog niet helemaal uit? Dat geeft niet.

Claim nu jouw vertrekdatum en beslis later.